10.11.2017 г.

Туризъм от вкъщи - виртуална 3D обиколка на украинските оперни театри

"Google Україна" съвместно с Министерството на културата на Украйна създаде виртуален тур по пет от най-големите оперни театри в различни градове на Украйна, като за целта е създаден и специален сайт "Оперните театри на Украйна".
Новината за поредния подобен проект на "Google Україна", посветен на 150-годишнината на Националната опера, се появи в официалния блог на компанията, съобщава украинският сайт espreso.tv.
Снимка: tvoemisto.tv

"Оперните театри на Украйна" представлява увлекателно виртуално пътешествие, което дава на всеки желаещ възможността да се наслади на уникалната архитектура на украинските оперни театри, да надзърне зад кулисите, да усети духа и атмосферата на всеки от театрите и дори да попадне на места, на които обикновено зрителите не се допускат", се казва в представянето на проекта.


Сайтът дава възможност за 3D екскурзия в най-големите украински опери:
Украинския национален академичен театър за опера и балет "Тарас Шевченко" - Киев


Националния академичен театър за опера и балет "Соломия Крушелницка" - Лвов


Академичния областен украински музикално-драматичен театър "Олга Кобилянска" - Чернивци

Националния академичен театър за опера и балет - Одеса


Националния академичен оперетен театър - Киев 


"Оперните театри на Украйна" е снабден с удобна навигация и предлага виртуален екскурзовод на три езика - украински, руски и английски. Това дава възможност максимален брой желаещи от целия свят да научат интересни факти за историята и настоящето на украинските оперни театри.
Снимка: tvoemisto.tv
Специално за сайта са направени над 300 панорамни снимки на най-интересните места в театралните сгради, както и видео във формат 360 градуса. Можете да обиколите оперите на смартфон, таблет или компютър, а за да се потопите в театралната атмосфера още по-пълно, можете да използвате 3D очила.
"Този проект е създаден в рамките на кампанията "Автентична Украйна", която вече включва и създаване на виртуална обиколка на украинските дървени църкви - паметници на ЮНЕСКО, както на и украинските музеи на открито. Убеден съм, че това е само началото на голямата ни съвместна работа, очакват ни още безброй проекти, които ще открият на света огромните културни достижения на нашия народ" – споделя министърът на културата на Украйна Евген Нишчук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар